Burda przedłuża umowę najmu w New City

Hines, międzynarodowa firma działająca na rynku nieruchomości, będąca właścicielem budynku New City w Warszawie przedłużyła umowę najmu z wydawnictwem Burda International Poland – jedną z największych światowych grup mediowo-technologicznych. Najemca zajmie ponad 4 000 mkw. powierzchni biurowej na najwyższych piętrach kompleksu.

 


Obecnie są prowadzone zaawansowane prace modernizacyjne i aranżacyjne, które mają na celu dostosowanie nowej powierzchni biurowej do potrzeb wydawnictwa Burda International Poland. W projekcie duży nacisk został położony na stworzenie nowoczesnej przestrzeni funkcjonalnej, która zapewni najwyższy komfort redakcjom i zespołom kreatywnym. Na przestrzeni biurowej wydawnictwa znajdzie się profesjonalne studio zdjęciowe oraz specjalnie zaaranżowane fashion i beauty roomy do przygotowywania stylizacji i realizacji sesji.

 


„Zgodnie z ideologią „Tenants come first”, nadrzędnym celem firmy Hines Polska jest zapewnienie najemcom najbardziej przyjaznych i komfortowych warunków pracy. Skuteczność podejmowanych przez nas działań znajduje odzwierciedlenie w satysfakcji takich firm jak Burda International Poland, która po pięciu latach najmu powierzchni biurowej w kompleksie New City, decyduje się na kontynuację współpracy.” – komentuje Julia Racewicz, Asset Manager, Hines Polska.

 


Nowe biuro najemcy zlokalizowane będzie na trzech piętrach budynku (całości pięter 9 i 10 oraz na połowie piętra 8).

 


Na najwyższym piętrze powstanie multimedialna recepcja, która zostanie połączona z dużą kawiarnią Burda Cafe, z myślą o spotkaniach służbowych i oczekujących gościach firmy. Aranżacja tej części biura obejmie stworzenie dwupoziomowej strefy relaksu z wygodnymi kanapami i długimi drewnianymi stołami, które będą sprzyjać integracji pracowników.  Otwarte przestrzenie zostały uzupełnione o różnorodne miejsca nieformalnych spotkań, które oddzielono za pomocą kanap z wysokimi oparciami. Dodatkowo, w wyznaczonych miejscach pojawią się również wyciszone budki do prowadzenia rozmów telefonicznych. Zadbano również o  strefę odpoczynku, jak i indywidualnej pracy wymagającej skupienia. Nie zabraknie również dużej elastycznej przestrzeni do organizacji szkoleń i wydarzeń tematycznych dla klientów i czytelników. Projekt wnętrza zostanie dopełniony naturalnymi elementami zieleni oraz widokiem rozchodzącym się na panoramę Warszawy.